De Shadowbox

De Shadowboxen zijn de laatste jaren een specialisatie van MeexMakes geworden. Het is meer dan een decoratief lampje. De shadowboxen kunnen je meevoeren naar een andere wereld en je even wegnemen van het moment.

“Ze helpen mij om mijn ideeën en de mooie dingen van het leven om te kunnen zetten in fantasiewerelden. Wie wil er nou niet van tijd tot tijd even wegdromen?”

Handgemaakt en Uniek

  Alle Shadowboxen zijn zelf ontworpen en handgemaakt.

Vanaf de eerste ideeën die worden omgezet in schetsen tot het uitsnijden van de lagen papier en vervolgens het in elkaar zetten en plaatsen in de ombouw met een led strip. Het hele proces gebeurt met de hand en dat vergt tijd, maar daardoor is het ook een uniek product.

Niet alle exemplaren worden opnieuw gemaakt. Van sommige Shadowboxen zijn echter wel replica’s verkrijgbaar, maar omdat elke Shadowbox met de hand wordt uitgesneden en in elkaar gezet, is er geen één exact hetzelfde. 

Zie je een Shadowbox die je wel mooi vindt, maar zoek je toch net even iets anders met betrekking tot voorstelling, formaat of kleur? MeexMakes maakt ook Shadowboxen op aanvraag, dus neem gerust contact met me op voor meer informatie en mogelijkheden.

Over de Shadowbox

MeexMakes maakt unieke, handgemaakte Shadowboxen.

Mijn eerste Shadowbox is tot stand gekomen nadat ik een kunstwerk van de kunstenaars Hari & Deepti tegen kwam op het internet.
Ik was gelijk onder de indruk en ik ben gaan onderzoeken hoe zoiets gemaakt wordt. In de paar jaar dat ik nu bezig ben met het maken van Shadowboxen zijn ze steeds mooier en verfijnder geworden.

Elke Shadowbox is anders, maar ze hebben wel allemaal een soortgelijke sfeer. Ze zijn vaak geïnspireerd op dezelfde soorten thema’s, zoals sprookjes, fantasie wezens, dieren en natuurlijk is de natuur met haar mooie organische vormen ook iets dat vaak terugkomt. Deze thema’s zijn favoriet, omdat het qua sfeer goed past bij een Shadowbox die van nature ook iets  romantisch of dromerigs heeft. 
Shadowboxen die qua sfeer meer bij het winterseizoen passen bevatten vaak één of meerdere herten. Het zijn zulke mooie en statige dieren dat ze altijd goed tot hun recht komen in een winters landschap en dat is dan ook de reden dat ik ze graag aan mijn ontwerpen toe voeg. De foto’s van de diverse Shadowboxen benaderen de sfeer helaas maar minimaal. Ik garandeer dat de Shadowboxen live veel betoverender zijn! 

Volg me ook op instagram:  www.instagram.com/meexmakes
Wie weet sta ik binnenkort op een beurs bij jou in de buurt, zodat je de Shadowboxen in real life kunt aanschouwen.